Outdoorkleding

Een lange wandeling over de Veluwe of een urenlange fietstocht door de bergen van Limburg. Als buitenliefhebber weet je hoe belangrijk goede outdoorkleding is.

Gelukkig is het aanbod de afgelopen jaren stevig uitgebreid. De tijd van rood-zwart geblokte houthakkershemden en witte wandelsokken in sandelen is voorbij. Outdoorkleding wordt populairder en de kwalitatieve merken winnen steeds meer terrein.

Natuurlijk: outdoorkledij is functioneel door het comfort en de bewegingsvrijheid. Maar merken als Fjällräven en Haglöfs maken het hip en ‘geaccepteerd’ om in sportkleding de straat op te gaan.

Niks is zo veranderlijk als het weer in Nederland. Zon kan in no-time omslaan in regen. Wie de Schotse West Highland Way ooit heeft bewandeld, kent het belang van waterdichte en mugwerende kleding. Outdoorkleding is multifunctioneel en helpt je door alle omstandigheden heen.

Onze favoriete merken: naast de genoemde Scandinavische toppers zijn dat Patagonia en The North Face. Ga je wandelen? Probeer de wandelsokken van Falke voor dames én heren.

Maar outdoorkleding gaat verder dan waterdicht. ‘Buiten’ is overal: van een winterjas tot
een windjack. En van dat heerlijke fleece vest tot stevige wandelschoenen.