Regenjas

Weet je nog, vroeger? Na school een lompe regenbroek en regenjas over je kleren heen aantrekken om droog thuis te komen. Verschrikkelijk om aan te trekken, verschrikkelijk om te drogen en verschrikkelijk om te zien.

Gelukkig zijn die tijden geweest. Topmerken als The North Face hebben de regenjas opnieuw uitgevonden. Tegenwoordig ga je probleemloos hip én waterdicht over straat. De tijd van lappen plastic zonder vorm zijn voorbij. Gelukkig.

Een goede regenjas houdt je volledig droog tijdens een korte fietstocht of een langere wandeling in de regen. Ook laten ze vaak geen wind door, wat je lekker warm houdt onderweg.

Het maakt niet uit wát je doet: in ons kleine en koude kikkerlandje is een regenbui nooit ver weg. Tijdens die fietstocht naar je werk of tijdens een ochtendlange hike over de Veluwe wil je dus altijd voorbereid op pad gaan.

De bekende outdoormerken als Patagonia en Haglöfs hebben duurzaamheid vaak op de eerste plek staan. Dit merk je ook terug in de regenjassen. Een goede regenjas gaat jaren mee én is geproduceerd van milieubewuste materialen. Zo ga je beschermd én verantwoord de natuur in.

Geen Hollandse regenbui is je te machtig met een goede regenjas. Eén van onze favorieten is de The North Face Quest regenjas. Lees direct onze review.

Ik kan me de eerste regenbui mét goede en hippe regenjas nog perfect herinneren. Een ervaring die ik iedereen gun. Omdat stortbuien hier vaker voorkomen dan ons lief is, is het de investering echt waard.

Laat de regen maar komen!