Camelbak Eddy drinkfles

Camelbak Eddy drinkfles
Vandaag eens een totaal andere Alles over Outdoor-review: de Camelbak Eddy drinkfles. Een duurzame drinkfles is de moeite waard om in te investeren. Deze Camelbak ook?

Bestel ‘m op Bergfreunde.nl →

We weten allemaal hoe belangrijk het is om tijdens een lange wandeling voldoende te drinken. Je transpireert een hoop en dit vocht moet weer worden aangevuld. Natuurlijk is een theetje in je thermosfles lekker, maar wat is nou de optimale manier om water mee te nemen op pad?

Flesjes Spa blauw ben ik vanwege de plasticzee geen fan van. Liever kies ik voor een duurzame fles dan het ontelbare wegwerpplastic. Met de Eddy drinkfles heeft Camelbak een heel goede drinkfles op de markt gebracht.

De fles is prettig in gebruik. Het drinktuitje schuif je makkelijk omhoog en met je tanden open je de drinkmond. Het grote voordeel is dus dat je de fles niet hoeft te kantelen. Je neemt grote slokken dankzij het brede rietje.

Hij is bovendien makkelijk hervulbaar en goed schoon te maken omdat-ie volledig uit elkaar is te halen. Gelukkig is de fles zelfs vaatwasserbestendig.

Camelbak doet de belofte dat de fles volledig lekvrij is. Dat is helaas niet altijd zo. Bij een langere tijd in je tas kan het voorkomen dat er wat water uitlekt. Draag je hem in je rugzak in een zijvak heb je hier echter geen last van.
Óf je gebruikt de karabijnhaak om hem zelfs áán je backpack te hangen. Mijn lievelingsdetail!

Voor zover een fles mooi kan zijn, is de Eddy drinkfles dat: minimalistisch en strak. Én in meerdere kleuren en afmetingen verkrijgbaar. Zelf gebruik ik een blauwe 0,75 literfles.

Al met al: een aanrader? Het drinksysteem werkt prettig en is pratisch, maar zorgt er helaas ook voor dat de fles niet 100% waterdicht is. Dat – en de prijs – maakt dat mijn voorkeur toch uitgaat naar de Nalgene Wide Mouth drinkfles.

Perfect voor onderweg, lekt soms wel
4

Samenvatting

Camelbak belooft dat de Eddy drinkfles 100% waterdicht is. Dat is-ie helaas niet. Tóch is het een hele fijne fles voor onderweg.

Pros: 
+ Te koop in meerdere kleuren en afmetingen
+ Bespaart een hoop wegwerpplastic
+ Neem grote slokken dankzij het brede rietje
+ Vaatwasserbestendig en makkelijk uit elkaar te halen
Cons: 
- Niet 100% waterdicht
- Natuurlijk relatief duur voor een drinkfles
-