Coleman Darwin 2 Plus tent

Coleman Darwin 2 Plus tent
Vandaag getest: de Coleman Darwin 2 Plus tent. Onze favoriete tweepersoonstent voor een eerlijke prijs van € 75. Lees snel onze review!

Koop bij bol.com

Wat als eerste opvalt wanneer de Coleman-tent binnen komt, is het compacte formaat en daarmee het acceptabele gewicht. Met net iets meer dan 4 kilo is de tent geschikt voor festivals en vissen, maar ook goed mee te nemen op trektochten door bijvoorbeeld Schotland.

Zoals je van een topmerk als Coleman mag verwachten wordt de tent geleverd in een nette en mooie groene tas.

De tent is geschikt voor beginnende kampeerders. Inclusief uitpakken en plasticjes verwijderen ben je de eerste keer maximaal 10 minuten bezig met het opzetten van de tent. Een kind kan letterlijk de was doen en je zou hem zelfs in je eentje op kunnen zetten.

De Darwin 2 Plus bestaat uit een voortent en een groot slaapgedeelte. 2 Plus is in dit geval ook echt 2+: de tent is absoluut geschikt voor 2 volwassenen en biedt dan nog voldoende opbergruimte voor kleren, tassen en schoenen. Mede dankzij de ruim opgezette voortent voldoet-ie voor langere kampeertrips.

Door de gebruikte materialen is het een multifunctionele tent. Hij is brandvertragend en beschermt tegen UV-stralen van de zon. Dankzij de glasvezel stokken kan de tent tegen een wind- of stormstootje. Bij een goede regenbui wordt de binnentent niet nat. Ook niet met de zijstukjes open, die tegelijkertijd zorgen voor de nodige doorluchting.

Klaar met je kampeertrip? Ook het afbreken is geen probleem. Het systeem van de Coleman werkt prettig en de tent past na het afbreken weer makkelijk in de hoes en zak.

Wat ons betreft een absolute aanrader. De Darwin 2 Plus doet wat je van Coleman verwacht en misschien zelfs wel meer. Voor slechts € 75 is dit een absolute no-brainer. Kopen!

Koop bij bol.com

Perfecte tent voor 2 personen
4.5

Samenvatting

Binnen 10 minuten opgezet: zelfs door beginnende kampeerders

Pros: 
+ Ruime voortent
+ Eenvoudig op te zetten
+ Zelfs in je eentje op te zetten
Cons: 
- Wel een extra onderzeil nodig
- Opbergvakjes binnenin zijn beperkt