Falke TK1 Cool wandelsokken

Falke TK1 Cool wandelsokken
Al jaren staat Falke op 1 als het gaat om wandelsokken. De complete TK-lijn is een genot voor verknochte wandelaars. Vandaag getest: de Falke TK1 Cool. Lees snel onze review!

Bestel ze op Bergfreunde.nl →

Na lang twijfelen besloot ik toch een paar Falke wandelsokken aan te schaffen. Bekend is dat het merk op eenzame hoogte staat, maar de prijs is er dan ook naar. Bestel je een enkel paar, ligt de prijs al snel rond de € 20.

Natuurlijk doet dit in eerste instantie even pijn, maar de meerwaarde van Falke toont zich al snel.

Wanneer je ze voor het eerst aantrekt, ben je bang dat ze een maat te klein zijn. De opening van Falke-sokken is smal, smaller dan je gewend bent. De bovenkant rekt niet echt mee.

Maar hier zit ook direct een toegevoegde waarde. De versterkte hiel zorgt voor stabiliteit én een langere gebruiksduur.

De sokken zijn voorzien van een L en een R. Niet alleen om onduidelijkheid te voorkomen. De voetbedden zijn ook anatomisch gevormd naar je linker- en rechtervoet.

De geteste TK1 Cool zijn relatief dikke sokken. Mij geeft dit persoonlijk een prettig gevoel tijdens langere wandeltochten. De sokken (tip: was ze eenmaal voor je eerste wandeltocht om ze minder glad te maken) maken het wandelen oprecht aangenaam. De draagcomfort is perfect.

Klaar met je wandeling? Deze Falke wandelsokken drogen erg snel na het wassen. Handig als je meerdere dagen door Scandinavië trekt.

Wat mij betreft zijn deze sokken een must voor wandelaars. De prijs is ernaar, maar FALKE biedt echt topkwaliteit. Je voelt de expertise tijdens jouw wandeltocht, elke keer weer.

Bestel ze op Bergfreunde.nl →

Nog altijd op eenzame hoogte
4

Samenvatting

Falke wandelsokken zijn een absolute musthave, mede dankzij het geweldige draamcomfort

Pros: 
+ Geweldig draagcomfort
+ Gaan lang mee
+ Ook te koop in 3-pack voor meerdaagse wandelingen
Cons: 
- Falke wandelsokken zijn relatief duur