Fjällräven Greenland windjas

Fjällräven Greenland windjas
Met de Greenland windjas heeft Fjällräven een veelzijdige topjas op de markt gebracht. Ik ben 100% fan, dus lees onze review snel!

Bestel ‘m op Bergfreunde.nl →

Zoals we van Fjällräven gewend zijn, is het design van de windjas geweldig. Ik heb ‘m in de groene uitvoering, een echte eye catcher. De gedetailleerde afwerking is prachtig en de kleur spreekt me nog altijd aan.

Met slechts 370 gram is het bovendien een ultralichte jas. Oorspronkelijk is-ie bedoeld als windjack, maar tijdens zomerdagen of avondwandelingen volstaat-ie ook goed. Je rolt ‘m zo op en neemt hem mee in de backpack voor dagelijks gebruik.

De Greenland-serie is als eerste lijn één van de paradepaardjes van Fjällräven. Deze authentieke jas is een echte klassieker. In 2018 heeft Fjällräven de lijn nieuw leven ingeblazen en wat mij betreft is deze jas één van de hoogtepunten.

Het gebruikte polyamide is windbestendig en waterafstotend. Dit maakt hem perfect voor een wandeling door het bos of een fietstocht. Helaas is-ie niet volledig waterdicht. Je moet dus alsnog Buienradar checken voordat je de deur uitgaat.

Niet alleen is de jas veelzijdig en ziet-ie er mooi uit. De Greenland windjas zit ook nog eens heerlijk. De dunne stof zorgt voor optimale bewegingsvrijheid. De praktische zakken bieden voldoende opbergruimte.

Tot slot is het natuurlijk (want zo kennen we Fjällräven) een duurzaam geproduceerde jas. De jas is gemaakt van 100% gerecycled polyamide en er is geen PFC aan te pas gekomen. Daarbij gaat-ie jaren mee. Een milieubewuste en milieuvriendelijke keuze dus!

Mede dankzij het minimale gewicht en het gemak om hem mee te nemen, is de Fjällräven Greenland windjas één van de eerste kledingstukken die bij mij in de backpack gaat op reis.

Bestel ‘m op Bergfreunde.nl →

4.5

Samenvatting

Supermooie jas, zeker in de groene uitvoering. Lekker dun, maar toch warm!

Pros: 
+ Ultralicht en perfect mee te nemen
+ Geweldig design, een echte eye catcher
+ Handige zakken voor opbergruimte
+ Milieuvriendelijk geproduceerd
Cons: 
- Waterafstotend, helaas niet waterdicht