Haglöfs Grym Evo jas

Haglöfs Grym Evo jas
Begin 2019 lanceerde Haglöfs met de Grym Evo jas één van hun pareltjes en pronkstukken uit de huidige collectie. Een drielaagse jas geschikt voor vrijwel alle omstandigheden en situaties. Lees onze review!

Bestel ‘m op Bergfreunde.nl →

Nadat ik de eerste beelden van de nieuwe jas zag langskomen op Instagram, werd ik direct verliefd op de bijzondere Dessert Yellow-variant.

Ik kocht hem in de Bever-winkel in Ede en was direct verkocht. De eerste aanraking met de jas is stug. Misschien zelfs wat onwennig. Kan zo’n robuuste jas lekker zitten?

Eenmaal aangetrokken verdwijnen deze ‘twijfels’ snel. Ondanks de 3 lagen biedt de jas zoveel bewegingsvrijheid. Nog elke keer dat ik hem draag, gaat hij prettiger zitten. De jas is volledig wind- en waterdicht, maar toch ademend.

Eén van de paradepaardjes van Haglöfs is duurzaamheid. Zo ook bij de Grym Evo. Deze jas is voor de volle 100% gemaakt van gerecycled materiaal een daarmee ook een verantwoorde keuze. Haglöfs kennende gaat-ie waarschijnlijk nog 10 jaar mee ook.

Voor mij is dit dé outdoorjas. Multifunctioneel, maar toch tijdloos en hip. Een eye catcher op straat, maar wel subtiel en stijlvol.

Mijn favoriete details:

  • Een geweldige, verstelbare capuchon met harde klep;
  • 2 prettig grote handzakken (inclusief drukknopen) en borstzak met rits.

€ 350 is redelijk aan de prijs, maar gezien de veelzijdigheid en duurzaamheid juist weer een hele nette prijs. Dit was de missende outdoorjas in mijn collectie.

Bestel ‘m op Bergfreunde.nl →

Geweldige jas
5

Samenvatting

Stugge, robuuste jas met toch opvallend veel bewegingsvrijheid

Pros: 
+ Gemaakt van 100% gerecycled materiaal
+ 3 lagen
+ Veel bewegingsvrijheid
+ Prachtig design
Cons: 
- Redelijk aan de prijs met € 350