The North Face Quest regenjas

The North Face Quest regenjas
Mijn eerste regenjas was de The North Face Quest. Ik heb lang getwijfeld vanwege het prijskaartje van € 100. Maar spijt heb ik geen seconde gehad. Lees onze review!

Bestel ‘m op Bergfreunde.nl →

Een regenjas is er primair natuurlijk om je droog te houden. En dat is wat de Quest absoluut doet. Regen komt er niet doorheen.

Of-ie je ook warm houdt? Dat niet per se. Op zomeravonden is de jas goed geschikt, maar bij koudere omstandigheden is een fleece vest of winterjas eronder wel gewenst. Gelukkig heeft de jas onder andere grote mouwen, waardoor hij hier makkelijk overheen kan.

Qua design doet TNF wat we van ze gewend zijn. Het design is strak, een regenjas 2.0 noem ik het. Het ziet er gewoon mooi uit, zonder echt regenjasachtig over te komen.

Ook het materiaal voelt hoogwaardig aan. Steekzakken aan de zijkant zorgen voor opbergruimte en de rits werkt altijd soepel.

Mijn eindoordeel: één van de betere regenjassen op de markt. Koop hem direct, maar koop hem een maatje kleiner. De jas is relatief lang en kan daardoor aan de onderkant snel bollen.

Bestel ‘m op Bergfreunde.nl →

Een regenjas 2.0
4

Samenvatting

Regenjas die doet wat-ie moet doen, maar dankzij het casual design ook goed te dragen als zomeravondjas. Een kwaliteitsproduct en dat voel je.

Pros: 
+ Beschermt 100% tegen de regen
+ Een regenjas, maar dan stijlvol
+ Classic The North Face design
Cons: 
- Met € 100 redelijk aan de prijs
- Niet ademend
- Vrij lang waardoor ie soms bol staat aan de onderkant
- Niet geschikt voor heel koud weer