Wandelbroek

Vanwege de verschillende functies is een goede wandelbroek essentieel tijdens jouw lange wandeltocht. Een wandelbroek beschermt en verwarmt, maar zorgt er ook voor dat belangrijke spullen altijd binnen handbereik zijn.

Een goede wandelbroek is ademend en droogt snel. Zo kan je elke bui aan tijdens het wandelen. Eigenlijk merk je niet dat je jouw optimale wandelbroek aan hebt. Hij moet zorgen voor comfort en veel bewegingsruimte. Omdat je als het goed is vaker op reis gaat, moet-ie bovendien tegen een stootje kunnen.

De topmerken binnen de wandelbroekenwereld zijn Fjällräven, Haglöfs en The North Face. Deze merken bieden topkwaliteit, vaak tegen een goede prijs. Ook staan ze qua design bovenaan de ladder.

De perfecte wandelbroek biedt veel zakken en dus opbergruimte. Want waar laat je anders die wandelkaart tijdens het klimmen? Natuurlijk is een goede backpack alsnog handig om mee te nemen tijdens je trekking.

Tot slot is het belangrijk dat je wandelbroek écht goed zit. Hij moet perfect om je middel zitten en dus zeker niet te klein zijn. Niets vervelender dan beperkt worden tijdens het klimmen. Zorg dus ook voor broekspijpen die lang genoeg zijn.