Wandelroutes

Het is geen geheim dat we bij Alles over Outdoor.nl fan zijn van een stevige wandeling op z’n tijd. Wandelen is de beste manier om écht te genieten van alles om je heen: van de bloemen en planten tot vogels en wild.

Natuurlijk kan je op de bonnefooi op pad. Maar met een vooraf bedacht plan ontdek je nóg meer en krijg je het maximale mee. Gelukkig zijn er verschillende manieren om jouw wandelroute vooraf uit te stippelen.

Klompenpaden

Als trotse Barnevelder heb ik het geluk opgegroeid te zijn in een bosrijke omgeving. Een groene wandeling is altijd dichtbij, maar het kan ook een tandje avontuurlijker.

Dankzij Klompenpaden is het mogelijk om mooie stukken land aan elkaar te knopen. Boeren stellen hun particuliere grond open voor extra doorgangen en ontdekkingen. Zo kan je prachtige gedeeltes van de Veluwe en Utrecht per voet ontdekken.

Klompenpaden leiden je door bossen, brengen je langs stuifzanden en laten je dier & natuur ervaren. Natuurlijk zijn de wandelingen 100% gratis, net als de iPhone- en Android-app.

Wandelroutes Veluwe

Maar de Veluwe heeft nog veel meer moois te bieden. Afgelopen december liep ik dankzij Natuurmonumenten bijvoorbeeld mijn eerste toch door Nationaal Park Veluwezoom.

Vanuit Buitenplaats Beekhuizen trokken we tientallen kilometers door schitterend beheerde bossen, open vlaktes en over de stuwwallen van de Posbank.

Geweldig dat zulke initiatieven de wandelroutes in Nederland nog wat meer begaanbaar maken. Wat zijn jouw lievelingsroutes?