Wandelschoenen

Eén van de belangrijkste onderdelen van jouw wandeloutfit, maar waarschijnlijk ook het moeilijkste: het juiste paar wandelschoenen. Elke ondergrond, duur van de wandeling en voet verdient eigenlijk een eigen schoen.

Een meerdaagse trekking door de Shotse hooglanden vraagt om een andere schoen dan een luchtige boswandeling. Om over hard core bergbeklimmingen maar niet te spreken.

Goede schoenen maken je wandeling een stuk prettiger. Zowel tijdens de wandeling als ná de wandeling. Het juiste paar zorgt voor stabiliteit en daarmee wandelgemak. Ook beschermt het tegen bijvoorbeeld blaren. Andersom zorgen slechte schoenen juist voor pijnlijke en vermoeide voeten. Dé anticlimax tijdens je verre wandeling.

Gelukkig spelen de verschillende merken hier goed op in. De keuze aan wandelschoenen en bergschoenen is enorm met topmerken als The North Face en Adidas.

Weeg voor de aanschaf goed af welke schoenen je nodig hebt. Lage wandelschoenen hebben een totaal andere functie dan hoge wandelschoenen. Voor een blokje om met de hond of een langere boswandeling heb je lage schoenen nodig. Maar ga je op voor de West Highland Way, is een stevig paar hoge wandelschoenen gewenst. Net iets meer grip en steun op de te betreden ondergrond.