Wandelvakantie Schotland

Met Glasgow en de hoofdstad Edinburgh op slechts anderhalf uur vliegen, gaat een nieuwe wereld voor je open. Schotland is één van Europa’s parels en perfect om wandelend te ontdekken.

Waarschijnlijk denk je bij Schotland als eerste aan doedelzakken, (het monster van) Loch Ness en Schotse Hooglanders. Ergens terecht en – op Nessie na – allemaal te ontdekken tijdens een wandelvakantie in Schotland. Maar er is nog zoveel meer.

De Highlands bieden zoveel schoons. Het is bijna zonde om hier níét wandelend doorheen te trekken. Wandel langs de meren (lochs), door de valleien (glens), trotseer de bergen.

De West Highland Way is onze favoriete wandelroute. Op een steenworp afstand van Glasgow (Milngavie) begint je tocht van ruim 150 kilometer. Afhankelijk van je eigen reistempo kom je ruim een week later aan in Fort William. Hoogtepunten als Glencoe en Loch Leven compenseren de zweetdruppel – en regenbuien? – volledig. Harry Potter-fans plakken er een uitje naar het wereldberoemde Glenfinnan Viaduct aan vast, ervaren wandelaars pakken de hoogste berg van Groot-Brittanië mee: de Ben Nevis.

Minder bekende en daarmee minder drukke routes als de Rob Roy Way en de Great Glen Way zijn eveneens de moeite waard. Of wat te denken van de Kintyre Wat, de St. Cuthbert’s Way of de Cateran Trail?

Schotland is geliefd om haar mysterieuze landschappen en groene omgevingen. Als wandelliefhebber mag je het land eigenlijk niet overslaan. Wanneer boek jij jouw wandelreis naar Schotland?