Wandelvakanties

Een weeklang wandelen en op avontuur. Het klinkt in eerste instantie misschien niet als de meest ontspannende manier van vakantie vieren. Toch worden wandelvakanties steeds populairder. En dat is niet voor niks!

Wandelen is dé manier om echt één te zijn met de natuur. Een avondwandeling door het bos is natuurlijk al verfrissend, maar dagen of zelfs weken op pad overtreft alles. Niet alleen kom je op plekken waar je normaal gesproken niet zou komen, je staat ook echt meer stil bij alles om je heen.

Hierbij kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Ons prachtige Nederland heeft al zoveel moois te bieden. Laat staan wat je binnen Europa kan vinden. Wel eens gedacht aan een wandelvakantie door Schotland of wandelreis naar Ierland? Echt next level is natuurlijk een reis naar het Himalaya-gebergte in Nepal.

Al wandelend ervaar je je omgeving op een totaal andere manier. De buitenlucht, het groen, de dieren om je heen. Je komt echt tot rust, terwijl je eigenlijk aan het sporten bent. Wandelen is namelijk één van de gezondste sporten. Je bent continu in beweging. Ontspannen tijdens het inspannen.

Bovendien is wandelen laagdrempelig. In de basis heb je slechts een goed paar wandelschoenen nodig. Je neemt je dagbepakking – en bij (wild)kamperen je tent – mee en trekt erop uit. Ook vanuit financieel oogpunt is een wandelvakantie dus aantrekkelijk.

Vrijwel elke wandelroute is aanpasbaar naar jouw niveau of dat van je gezelschap. Zo is de West Highland Way een wandelroute van 160 kilometer door Schotland. An sich pittig, maar je kan er zo lang over doen als je wilt. Of enkele bergpassen zijn eenvoudig over te slaan. Liever een schepje er bovenop? Beklim de hoogste berg van Groot-Brittanië, de Ben Nevis, ná je dagenlange tocht.

Kortom: wandelen is onze favoriete manier van reizen. Waar gaat jouw volgende wandelvakantie heen?